Téli meggyleves (Schumi)

Hozzávalók

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál meggylekvár
  • 20 g gluténmentes vaníliaízű pudingpor
  • 1,5 dl tejszín
  • (2 citromkarika)
  • szegfűszeg
  • fahéj

Elkészítés

A meggyet 6 dl fahéjas, szegfűszeges, cukros, forrásban lévő vízben pár percig főzzük. Egy csipet sóval és citromkarikákkal ízesítjük.
A tejszínből a vaníliaízű pudingporral habarást készítünk, kevés vízzel kikeverjük, és a forrásban lévő leveshez adjuk. 2 kanál lekvárral ízesítjük, és az egészet újra összeforraljuk. Vigyázzunk, nehogy a citromtól keserű legyen!
Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk.